Dorothé Lamers

Dorothé Lamers is een professional op het gebied van (interim) bestuur, advies en toezicht houden. Hierbij is zij met name gespecialiseerd in de onderwijs- en zorgsector. Momenteel is ze werkzaam bij Movimento als Senior Consultant, welke advies levert aan zorginstellingen. Daarnaast werkt Dorothé Lamers tevens bij EdelenbosHessels Executive Partners, van waaruit ze optreedt als interim-manager, executive coach en procesbegeleider. Ook heeft ze haar eigen bedrijf, namelijk Lamers met Partners, waarmee ze zich richt op het begeleiden en adviseren van toezichthouders en bestuurders van publieke organisaties.

Studie

Oorspronkelijk studeerde Dorothé Lamers Pedagogiek aan de Pedagogische Academie in Nijmegen en later ook aan de katholieke Universiteit Nijmegen. In 1988 besloot ze zich toch om te scholen en ging Personeelsmanagement aan de Sociale Academie Arnhem studeren. Nadat ze deze had afgerond ging ze aan de Katholieke Universiteit Nijmegen Bedrijfskunde studeren en behaalde hier het doctoraalexamen.
Hoewel zij al lange tijd werkzaam was, volgde Dorothé Lamers in 2011 en 2013 twee pre-master programma’s, namelijk Strategische Innovatie in ‘cure’ en ‘care’ bij de Radboud Universiteit Nijmegen en het programma Succesvol Besturen van Ziekenhuizen bij de Sioo in Utrecht.

Carrière

Terwijl ze nog Personeelsmanagement studeerde werkte Dorothé Lamers al bij verschillende publieke instanties, waaronder een verpleeginstelling, de gemeente Nijmegen en de GGD Nijmegen en omstreken. Bovendien begeleidde ze de Gemeentelijke Accountantsdienst toen deze ging privatiseren.
Tussen 1995 en 1996 werkte Dorothé Lamers als bedrijfsdirecteur van Arbeidsadviescentrum Werkenrode. Hierna ging ze aan de slag bij de IBN-groep, een organisatie voor sociale werkvoorziening in Brabant, als plaatsvervangend directeur en lid van de groepsdirectie.
In 2001 werd ze associé bij Boer & Croon en werkte vanuit daar voor meerdere onderwijsinstellingen en andere organisaties. Zo was zij onder andere tussen 2001 en 2005 bestuurder van Hogeschool InHolland, Hogeschool Delft en Hogeschool Holland geweest. Hierbij werkte ze aan het management van deze onderwijsinstellingen, het opnieuw inrichten hiervan en het invoeren van een nieuw studentvolgsysteem. Daarnaast adviseerde ze ook GGNet en een ouderenzorginstelling. Ook was zij tussen 2005 en 2010 de voorzitter College van Bestuur van onderwijsinstelling ROC Rijn IJssel.
Andere opdrachten waar Dorothé Lamers zich mee bezig heeft gehouden zijn onder meer het adviseren van begeleiden van MEE Zuidoost Brabant, interim directie van Dance4Life en het begeleiden van Triade/Vitree.

Nevenfuncties

Dorothé Lamer heeft over de jaren heen vele nevenfuncties bekleed. Momenteel is zij voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Rozet en van Stichting Stimenz. Daarnaast is ze voorzitter van het bestuur van Stichting Ardt (Arnhems Danstalent). Voorheen was zij onder andere vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen van Dudok Wonen, voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Spectrum, voorzitter van de Raad van Toezicht van Bibliotheek Arnhem.

Terug naar boven