Adrienne de Jonghe

Adrienne is specialist ouderengeneeskunde, heeft daarnaast een eigen onderneming in de ouderengeneeskunde: Praktijk De Jonghe-Rouleau en ze is bestuurder van Zeilcentrum de Wijde Aa.

School en studie

Adrienne de Jonghe wordt geboren in Parijs, op 27 oktober 1970. Ze groeit op in Bennebroek en gaat hier ook naar de basisschool. Vervolgens gaat ze naar de middelbare school in Heemstede. Ze is negentien als ze het huis uit gaat om op kamers te gaan wonen in Leiden. Ze volgt hier de studie Geneeskunde. Vanaf jongs af aan wist Adrienne de Jonghe al dat ze dokter wilde, dus de keuze om Geneeskunde te gaan studeren was logisch. Het belangrijkste wat ze heeft opgestoken tijdens het studeren, is de sterke communicatie met patiënten en het systemisch werken.

Carrière

Op dit moment werkt Adrienne de Jonghe als specialist ouderengeneeskunde bij Kennemerhart in Haarlem, voorheen SHDH. Sinds 1 januari is SDHD gefuseerd met Amie Ouderenzorg en heeft de organisatie de naam ‘Kennemerhart’ aangenomen. Deze organisatie biedt een breed aanbod aan zorg- en dienstverlening aan meer dan 2500 ouderen in de regio Haarlem. De huidige taken van Adrienne de Jonghe bestaan uit het onderzoeken en behandelen van patiënten en op basis van de uitkomsten wordt er advies gegeven aan de huisartsen, ze verzorgt dus de eerstelijns consulten voor huisartsen.

Omdat de passie van Adrienne de Jonge ligt bij het systemisch werken met ouderen, is ze haar eigen onderneming gestart: Ouderengeneeskunde Praktijk De Jonghe-Rouleau, waarmee ze zich heeft gespecialiseerd in advisering rondom zaken in de ouderengeneeskunde. Daarnaast maakt ze deel uit van de maatschap Medeso. Medeso is een medisch expertisecentrum dat gespecialiseerd is in wilsbekwaamheinds-verklaringen in de ouderengeneeskunde.

Privé

Adrienne de Jonghe is sinds 8 juli 2000 getrouwd. Samen met haar man en kinderen woont ze in Heemstede. Ze kregen vier kinderen samen, in 1998, 2000, 2002, 2004, waarvan de jongste helaas in 2013 is overleden. Naast haar werk in de ouderengeneeskunde, is Adrienne de Jonghe bestuurder bij Zeilcentrum de Wijde Aa in Roelofarendsveen.

Terug naar boven