Hans Ober

Hans Ober is het type ondernemer die van jongs af aan al wist dat hij wilde gaan ondernemen. Hij studeerde Automotive Business Management aan IVA Driebergen en Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam. Terwijl hij nog studeerde richtte hij in 2012 het bedrijf TicketSwap op.

Lowlands kaartje verkopen

In 2012 wilde Hans Ober zijn Lowlands-kaartje verkopen. Hij kon het geld voor het ticket goed gebruiken op dat moment. Daarnaast zou hij kosten besparen door niet op het festivalterrein te eten en drinken. Echter bleek het lastig te zijn om snel en veilig een ticket door te verkopen. Daarnaast zag Ober woekerprijzen van andere verkopers voorbij komen. Dit moet anders kunnen. En zo werd de verkoop van een festivalticket de inspiratie voor Hans Ober en medeoprichters Ruud Kamphuis en Frank Roor.

TicketSwap

Hoewel Hans Ober en zijn compagnons in 2012 zijn gestart met TicketSwap, werd het bedrijf in 2014 pas officieel gelanceerd. TicketSwap biedt een veilige en gebruiksvriendelijke omgeving voor het kopen van tickets voor verschillende evenementen. Denk hierbij aan concerten, festivals, sportevenementen, theater en dagjes uit. Via TicketSwap kan men hun kaartje voor maximaal 120 procent van de aankoopprijs kopen en verkopen. Daardoor kunnen kopers beschermd worden tegen woekerprijzen, hetgeen Hans Ober zo tegenzat tijdens zijn verkoopproces van zijn Lowlands-ticket. Op deze manier kan TicketSwap kopers verzekeren van eerlijke prijzen voor tickets.

Covid-19

Toen de Coronacrisis uitbrak, kwam de hele evenementenbranche wereldwijd op zijn gat te liggen. Ook voor TicketSwap waren dit moeilijke tijden en zag Hans Ober zijn bedrijf veel minder waard worden. Echter is hij niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft hij er, naar eigen zeggen, ‘geen nacht minder om geslapen’. Met behulp van investeerders heeft TicketSwap het hoofd boven water kunnen houden. Hans Ober: ‘Sinds Corona is de groei terug. We streven er zelfs naar om over 5 jaar de Unicorn status te behalen.

Terug naar boven