Thérèse van den Hurk

Thérèse van den Hurk is actief in verschillende Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht.

Opleiding

Thérèse van den Hurk begon na haar middelbare school meteen met studeren. Ze koos voor een studie Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In de doctorale fase van deze studie is ze Bedrijfskunde gaan doen. Thérèse van den Hurk heeft zich gespecialiseerd in meerdere richtingen, waaronder Marketing (NIMA), Bedrijfskunde en Psychologie. Nadat zij aan het werk was gegaan, bleef ze zichzelf ontwikkelen en volgde zij meerdere postdoctorale opleidingen.

Bestuurlijke functies

Thérèse van den Hurk begon jong als toezichthouder, ze was 29 toen ze haar eerste toezichthoudende functie – in de thuiszorg – aanvaardde. Zij is een groot aantal jaren werkzaam geweest in de zakelijke dienstverlening. In 2005 stapte ze over naar de zorgsector en vervulde enkele directiefuncties. In 2009 werd zij voorzitter Raad van Bestuur bij Pieter van Foreest, een zorgorganisatie die zorg verleent aan ouderen, zoals thuiszorg, verpleeghuiszorg en revalidatie. In datzelfde jaar werd Thérèse van den Hurk ook lid van de Raad van Commissarissen van Habion, een corporatie voor zorgvastgoed en seniorenhuisvesting. Ook werd zij actief als lid van de Raad van Commissarissen bij M&I Partners, een ICT-adviesbureau in de zorg en overheid. In 2013 startte Thérèse van den Hurk als Vice Voorzitter Raad van Toezicht bij Stichting Altra, een aanbieder van Jeugdzorg en Speciaal Onderwijs. In 2015 maakt ze als voorzitter deel uit van de Raad van Bestuur van Marga Klompé. Op dit moment vervult Thérèse van den Hurk nog een aantal bestuurlijke functies. Ze is sinds 2013 actief als lid En sinds 2011 is ze lid Raad van Toezicht, lid Audit Commissie en voorzitter Benoemings- en Honoreringscommissie bij Amerpoort, een organisatie in de gehandicaptenzorg. Tevens is Thérèse van den Hurk lid van de Raad van Toezicht en voorzitter van de Auditcommissie Financiën bij iHUB, een organisatie die actief is in de jeugdzorg en het onderwijs.

Ondernemerschap

In mei 2013 maakte Thérèse van den Hurk deel uit van een handelsdelegatie die China bezocht. Daarna richtte zij Teresa Happy Care op. Deze onderneming die zich richt op ouderenzorg in China. Teresa Happy Care houdt zich onder meer bezig met het ontwerpen van nieuwe faciliteiten voor ouderenzorg in China, het transformeren van bestaande constructies naar faciliteiten voor de ouderenzorg, het beoordelen van bestaande voorzieningen voor ouderenzorg, het uitvoeren van haalbaarheidsstudies om precieze doelgroepen en dienstenaanbod te bepalen en het toepassen en implementeren van het Nederlands model in de ouderenzorg. Ook is Thérèse van den Hurk bezig met het opzetten van een bedrijf op het raakvlak van financiële dienstverlening en zorg, de zogenoemde bewindvoering.

Privé

Thérèse van den Hurk is geboren in Arnhem. Hier is ze ook opgegroeid en naar de basisschool en middelbare school gegaan. Haar studie Psychologie en Bedrijfskunde voltooide ze in Nijmegen, en bedrijfskunde in Wageningen, en woont inmiddels al meer dan dertig jaar in Utrecht. Samen met haar man kreeg ze een dochter, met wie ze een hechte band heeft. Met zijn drieën trekken ze er vaak op uit om een museum of tentoonstelling te bezoeken. Ook sport Thérèse van den Hurk tweemaal per week, ze doet aan fitness en squashen. Voor haar werk reist ze vier tot zes keer per jaar naar China, maar in haar vrije tijd maakt ze weinig lange reizen. Italië is haar favoriete vakantieland. Ze is graag thuis, leest dan een goed boek of gaat lekker eten met goede vrienden.