Teun Kaptein

Teun Kaptein is een echte ondernemer. Hij begon ooit als fruitteler, maar hij ziet overal kansen in. Van het verhandelen van airco’s tot zeecontainers tot het opzetten van een zorgbedrijf en het ontwikkelen van vastgoedobjecten. Op dit moment is hij actief als horecaondernemer en verbouwt en verhuurt hij vastgoed.

Grand café

Vorig jaar opende Teun Kaptein Huessensch Koffyhuys in Huissen. “We hadden een heel mooi pand gekocht uit 1600 en die hebben we helemaal gerenoveerd. Op de bovenverdieping zijn drie appartementen gemaakt en op de benedenverdieping is het koffiehuis gerealiseerd. Het pand ligt namelijk tegenover een grote supermarkt, dus mensen lopen zo vanaf de supermarkt ons koffiehuis binnen.” Na een paar maanden twijfelden Teun Kaptein en zijn vrouw of het wel bij een koffiehuis moest blijven, ze zagen ook wel toekomst in een restaurant. Daarom hebben ze sinds kort besloten het Huessensch Koffyhuys om te dopen tot Grand Café Barend. “We willen vanaf heden een grand café zijn waar mensen koffie kunnen drinken, maar ook kunnen lunchen, borrelen en dineren. Onze menukaart is geïnspireerd op Terschelling, waar we vaak komen. We bieden namelijk Terschellingse bitterballen, kroketten en mosselen. En de zeebaars bereiden we ook zoals op Terschelling.”

Muziek

Muziek is de passie van Teun Kaptein. Hij speelt contrabas en zit in een band met akoestische gitaren. Met zijn bandje treedt hij vaak op. Het is bijvoorbeeld binnenkort Back to the Music in Huissen en dan speelt Teun Kaptein in zijn eigen grand café. Hij speelt voornamelijk Rock-‘n-Roll, maar twee keer per maand speelt hij ook in de kerk. “In de kerk speel ik bas. Maar naast bas, speel ik ook elektrische gitaar. Ik heb vroeger ook in een rockband gespeeld waarmee ik landelijk optrad, onder andere in de Melkweg en in het café van Henk Westbroek. We hebben toen ook cd’s uitgebracht.“

Fruitteler

Teun Kaptein startte zijn loopbaan als fruitteler. Omdat zijn vader directeur was van de fruitveiling in Arnhem, had Teun Kaptein de ambitie om fruitteler te worden. Vier jaar lang leerde hij alles over appels en peren. “Ik had veertien hectare met fruitbomen, van appels tot peren en van pruimen tot kersen. Mijn vrouw, die boomkweker is, heeft een eigen ras appels gekweekt. Ze heeft een balkonboom ontwikkeld waarmee het mogelijk is appels te kweken op je balkon. We zijn al lang gestopt als fruitteler, maar we hebben nog een aantal fruitbomen staan, als hobby.”