Michiel van Trommel

Michiel van Trommel is orthopedisch chirurg bij het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam en bij de KneeClinic in Haarlem. Tevens is hij voorzitter Raad van Bestuur van de KneeClinic en is hij eigenaar en voorzitter Raad van Bestuur van Tandartsenpraktijk Kennemerland.

Studententijd

Na het gymnasium gaat Michiel van Trommel Geneeskunde studeren aan de universiteit van Leiden, hij heeft namelijk de ambitie om een goede dokter te worden. Als student werkt hij als onderzoeker en vervult hij een bestuurlijke functie bij de studentenvereniging LSVM Minerva en het Rugbygezelschap LSRG. Michiel van Trommel specialiseert zich tot orthopedisch chirurg. In 1996 begint hij aan een fellowship Spinal Trauma, bij de Spinal Injuries Unit in het Royal National Orthopaedic Hospital in Londen (RNOH). Daarna volgt hij ook een fellowship in Sports Medicine and Shoulder Surgery, Sports Medicine & Shoulder Service in New York. In 1999 promoveert hij op het herstel van de meniscus. Het belangrijkste wat hij tijdens zijn studie en specialisaties heeft opgestoken is een enorme handvaardigheid, specialistische kennis en bestuurlijke ervaring.

Werkervaring

Tijdens zijn specialisatie start Michiel van Trommel in 1992 bij het Leyenburg Ziekenhuis in Den Haag en in 1994 in het Sofia Kinderziekenhuis in Rotterdam. In 1997 begint hij in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam als Chef de Clinique Orthopedie & Traumatologie. Hier werkt hij ruim een jaar en gaat dan aan de slag als orthopedisch chirurg in het BovenIJ Ziekenhuis. Op dit moment is Michiel van Trommel nog steeds werkzaam bij het BovenIJ Ziekenhuis. Daarnaast werkt hij sinds 2009 bij de KneeClinic. Tevens is Michiel van Trommel sinds 2003 eigenaar van een tandartsenpraktijk, hier geeft hij leiding aan tachtig mensen.

Bestuursfunctie

Tegenwoordig vervult Michiel van Trommel meer bestuurlijke functies dan dat hij opereert. Hij is namelijk naast orthopedisch chirurg ook voorzitter Raad van Bestuur van de KneeClinic en hij is voorzitter van Bestuur bij tandartsenpraktijk Kennemerland.

Privé

Michiel van Trommel wordt geboren op 24 januari 1963 in Hoogezand-Sappemeer. Hij groeit op als oudste in een gezin met drie broers en een zus, in Rotterdam. Op zijn achttiende gaat hij het huis uit om te studeren in Leiden. Op dit moment woont hij samen met zijn vrouw in Aerdenhout. Samen hebben ze vier kinderen, twee zoons en twee dochters. Michiel van Trommel houdt van hardlopen en doet dit ook graag in zijn vrije tijd. Hij heeft inmiddels tien keer de marathon gelopen. Ook squasht hij graag.