Marco van Kalleveen

Marco van Kalleveen is per 1 april 2019 aangesteld als Chief Executive Officer bij de wereldwijde mobiliteitsservicegroep DKV Mobility Services. DKV Mobility Services zorgt ervoor dat meer dan 200.000 klanten hun bedrijfsvoertuig efficiënter kunnen beheren. De mobiliteitsservicegroep is in meer dan 42 landen actief en genereerde in 2018 een omzet van €8,6 miljard. Als zeer ervaren bestuurder heeft Van Kalleveen een succesvolle staat van dienst opgebouwd in het aansturen van bedrijfstransformaties.

Loopbaan

In 1998 startte Van Kalleveen bij McKinsey & Company. Tijdens zijn periode bij McKinsey specialiseerde Marco zich in grote strategische transformaties in diverse sectoren, van start-ups tot Fortune 500-bedrijven. In 2004 promoveerde hij tot partner. Van Kalleveen verhuisde in 2009 naar Londen om daar aan de slag te gaan bij Bain Capital. Als Senior Vice President was hij verantwoordelijk voor de transformatie van een aantal bedrijven uit de portfolio.
Tussen 2014 en 2016 was Van Kalleveen Managing Director Domestics en Lid van het managementboard bij TNT Express. Deze internationale pakkettenvervoerder was aan de Nederlandse beurs genoteerd (AEX) en actief in 61 landen. Het netwerk van TNT strekt zich uit over circa 200 landen. Van Kalleveens grootste verdienste bij TNT Express was de succesvolle transformatie van de divisie Domestic Businesses (jaarlijkse omzet €3 miljard) goed voor 30.000 fte’s in Australië, Brazilië, Chili, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. In 2016 werd TNT Express overgenomen door FedEx en werd Van Kalleveen aangesteld in zijn opvolgende functie bij LeasePlan Corporation.
Bij LeasePlan Corporation was Marco van Kalleveen van 2016 tot aan zijn huidige functie Chief Operating Officer (COO) en Lid van de Raad van Bestuur. LeasePlan, een wereldwijde specialist op het gebied van fleet management en mobiliteit, heeft 7.400 medewerkers in 32 landen en bezit meer dan 1,6 miljoen voertuigen van uiteenlopende merken. Van Kalleveen werd in 2016 aangesteld na de overname van het bedrijf door een consortium van private investeerders. Als COO was Marco verantwoordelijk voor de Europese business met 6.500 medewerkers en €8 miljard omzet.

Adviesraad RSM

Van Kalleveen zit sinds 2008 als Alumni in de adviesraad van de Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dankzij zijn uitgebreide leiderschapservaring en zijn reputatie als gerespecteerd bestuurder is Van Kalleveen een veelgevraagd spreker tijdens branche-evenementen, met name rondom het thema inspirerend leiderschap.

Studie

Marco van Kalleveen studeerde zowel in Nederland als in het buitenland. In Nederland haalde hij in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit zijn doctoraalexamen Bedrijfseconomie. Hierna vervolgde hij zijn studie in Amerika, waar hij zijn MBA aan Harvard Business School behaalde. Tijdens zijn studie liep Van Kalleveen stage bij Goldman Sachs in Londen.

Terug naar boven