Joke Kaptein

Joke Kaptein is van oorsprong boomkweker en heeft in het verleden 20.000 bomen gekweekt. Later richtte ze samen met haar man Teun Kaptein een zorginstelling op en handelden ze in zeecontainers, verwarmingen en airco’s. “We zijn ondernemers in hart en nieren, we zien overal handel in of kansen en die kansen willen we ook graag pakken.” Op dit moment houdt Joke Kaptein zich voornamelijk bezig met een horecazaak in Huissen, bij Arnhem, en vastgoedobjecten.

Horecaonderneming

In het centrum van Huissen staat een oud pand dat Joke Kaptein en haar man in een opwelling gekocht hebben: “Tegenover de supermarkt zagen we een mooi pand waarin we kansen zagen. We dachten: mensen lopen zo vanaf de supermarkt het pand binnen, laten we er een koffiehuis van maken.” Het gehele pand is opgeknapt en op de bovenverdieping zijn drie woonruimtes gebouwd en op de begane grond is een horecazaak gecreëerd. “We hebben er een koffiezaak van gemaakt, het Huessensch Koffyhuys. Samen met mijn zoon heb ik het koffiehuis ingericht, met een mooie houten vloer en een tafel met een tafelblad van koffiebonen.” Omdat dit de eerste keer was dat Joke Kaptein een onderneming in de horeca opstart, hebben ze de hulp van een hotelbedrijfsleider en een kok ingeschakeld.” Nu het koffiehuis een aantal maanden open is, blijkt dat het voor klanten niet duidelijk is dat er ook geluncht kan worden. En omdat ze hebben besloten ook diner aan te bieden, wordt het koffiehuis binnenkort omgedoopt tot een grand café. “De nieuwe naam wordt Grand Café Barend. We bieden lunch, diner en borrels aan. En mensen kunnen uiteraard ook nog een lekkere kop koffie krijgen. We hebben ons laten inspireren door Terschelling, dus op de menukaart staan kroketten en bitterballen van Terschelling en we bieden ook Terschellingse vis, zoals mossels en zeebaars. Koken is echt een passie van mij, dus ik sta ’s avonds ook in de keuken.”

Onroerend goed

De bovenverdieping van Grand Café Barend bestaat uit drie appartementen. Deze zijn gecreëerd voor de verhuur. Ook hebben Joke Kaptein en haar man Teun Kaptein een kantoor gekocht waarin zeven appartementen voor particuliere verhuur worden gecreëerd. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het vastgoed. “We zijn altijd bezig met innovatieve projecten. De horecazaak in Huissen is ook honderd procent gas-neutraal. We maken gebruik van zonnepanelen en een warmtepomp.” Ook het kantoor dat wordt omgebouwd, wordt voorzien van zonnepanelen. En zo zijn er meerdere vastgoedprojecten geweest waarbij het uitgangspunt duurzaamheid is.”