Johan Versluis

Johan Versluis was eigenaar van een trustkantoor in Rotterdam, maar dit kantoor verkocht hij in 2007.

Loopbaan

Johan Versluis had de ambitie om aan de kunstacademie te gaan studeren, maar hij koos uiteindelijk voor een studie Rechten. “Toen ik mijn atheneumdiploma behaalde, ben ik gaan kijken op de kunstacademie, maar eenmaal daar besefte ik dat ik er geen droog brood mee kon verdienen, een uitzondering daar gelaten. Het leek me slimmer om Rechten te gaan studeren.” Na zijn studie Rechten kreeg hij een baan bij een trustkantoor in Rotterdam. “Ik begon hier met het simpele uitzoekwerk en sorteerwerk, maar vijfentwintig jaar later werkte ik er nog. Gelukkig bestonden mijn werkzaamheden toen niet meer uit sorteren en uitzoekwerk, maar was ik juridisch consultant.” Uiteindelijk heeft Johan Versluis het trustkantoor overgenomen en in 2007 verkocht hij het kantoor weer.

Reizen

Johan Versluis ontdekte al snel zijn passie voor reizen. De passie ontstond al als klein kind, toen hij samen met zijn vader ging vissen in Noorwegen. En als student reisde hij ook al veel, dus toen hij eenmaal afgestudeerd was, pakte hij zijn koffers. “Meteen nadat ik mijn diploma van mijn rechtenstudie binnen had, ging ik samen met een vriend een paar maanden naar Australië. Dat was een mooie tijd met veel feestjes.” Toen Johan Versluis eenmaal terug was in Nederland koos hij ook voor een internationale functie waarbij hij veel reisde. In de jaren negentig ging hij weer voor een langere periode op reis, nu naar Brazilië. “Eenmaal op reis in Brazilië ontmoette ik mijn eerste vrouw. Met haar kreeg hij ik uiteindelijk kinderen: twee zoons en een dochter.” Ondanks dat zijn vrouw zwanger werd tijdens deze reis, zette Johan Versluis de reis voort in Brazilië, maar nu mét vrouw en kinderen. Later trokken ze verder naar Afrika. Tegenwoordig reist Johan Versluis minder dan eerst, maar hij houdt nog steeds van reizen maken. “Ik ontdek nog steeds graag nieuwe landen, maar ik ga niet meer zo lang weg. Bovendien kan ik ook erg genieten van Nederland. Ik breng dan ook graag tijd door in mijn vakantiehuisje aan de Nederlandse kust.”

Fietsen door Afrika

In Afrika kwam Johan Versluis in aanraking met de Tour d’Afrique, een fietstocht van 12.000 km door Afrika heen. “Ik raakte in de ban van deze tocht en kocht daarom in 2014 mijn eerste fiets en toen ben ik gaan trainen. Een jaar later was ik klaar voor de Tour d’Afrique.” Op 9 januari 2015 stapte hij op de fiets en begon hiermee aan de 12.000 kilometerlange tocht. Dag in, dag uit, stapte hij de fiets op, doorkruiste verschillende landschappen, waaronder de woestijn met 45 graden. “In mei 2015 kwam ik aan op de eindbestemming. Het was een zware tocht om nooit te vergeten.” Tegenwoordig houdt Johan Versluis het op fietsen in Nederland: “Ik rij met de fiets in de auto naar Limburg en daar trek ik dan met de fiets door de Limburgse heuvels.”