Hans Schüller

Hans Schüller is orthopedisch chirurg in het Alrijne Ziekenhuis in Leiden. Hij is tevens actief in de Kneeclinic in Haarlem en Amsterdam, waar hij zich heeft gespecialiseerd in kniechirurgie. Daarnaast runt hij zijn eigen bedrijf in orthopedische en traumatologische rapportages.

Studententijd

Na de middelbare school gaat Hans Schüller Geneeskunde studeren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Toen hij begon met studeren wilde hij chirurg worden. Tijdens het lopen van de coschappen, werd de interesse voor orthopedisch chirurgie opgewekt en heeft hij zich daar verder in gespecialiseerd. In zijn studententijd was Hans Schüller lid van een studentenvereniging en verschillende sportverenigingen, hij speelde tennis, basketbal en voetbal. Als bijbaan werkte hij op de universiteit. Als ouderejaars begeleidde en assisteerde hij jongere studenten tijdens praktijklessen anatomie of histologie. Ook werkte hij als chauffeur door heel Europa heen en reed hij op de ambulance.

Werkervaring

Sinds 1990 is Hans Schüller actief als orthopedisch chirurg. Hij begon in het AMC Amsterdam, waar hij in 1993 promoveerde. Daarnaast werkte hij in het Prinsengracht Ziekenhuis. Sinds 1994 is hij werkzaam als orthopedisch chirurg in het Alrijne Ziekenhuis in Leiden. Hier zit hij in een maatschap van twaalf orthopedische chirurgen. Sinds 2016 heeft Hans Schüller zijn werkzaamheden in het Alrijne Ziekenhuis teruggebracht tot de helft. Zo heeft hij meer tijd om te werken voor Kneeclinic en voor het opmaken van letselschaderapporten. Hans Schüller werkt als gespecialiseerde kniechirurg in Kneeclinic, die gevestigd is in Amsterdam en Haarlem. Sinds 1990 heeft hij zijn eigen onderneming en maakt hiermee orthopedische en traumatologische rapporten op. Dit heeft hij altijd naast zijn werkzaamheden als chirurg gedaan.

Bestuursfuncties

Hans Schüller heeft vijftien jaar in het bestuur van het ziekenhuis gezeten en verschillende nevenfuncties vervuld voor Nederlandse orthopedische beroepsverenigingen. Tevens is hij tien jaar voorzitter geweest van een werkgroep die zich bezighield met implantaten, zoals kunstheupen en kunstknieën en alles wat daarmee te maken heeft, zoals wetenschappelijk onderzoek. Op dit moment voert Hans Schüller geen nevenfuncties meer uit. Omdat hij minder wilde werken, heeft hij alle nevenactiviteiten langzaam afgebouwd.

Privé

Hans Schüller is in Den Helder geboren, op 21 februari 1956. Op dit moment woont hij in Amsterdam. Hij heeft drie kinderen, twee dochters en een zoon. Buiten werktijd om houdt hij zich graag bezig met golven, varen door de grachten van Amsterdam, koken en culturele uitstapjes maken. ook reist hij graag naar Spanje, Italië en Curaçao, maar het liefst gaat hij naar Zuid-Frankrijk of naar zijn huisje op Schiermonnikoog.

In de toekomst wil Hans Schüller in het ziekenhuis blijven werken, zolang hij het leuk vindt en het goed kan blijven uitvoeren, in ieder geval tot zijn 65ste. Het opmaken van letselschaderapporten zou hij wel tot zijn zeventigste kunnen doen. Met het opmaken van de rapporten kan hij zijn eigen tijd indelen en blijft hij alsnog betrokken bij het vak.